середа, 20 жовтня 2021 р.

Мандруємо Україною

 Шкільна екскурсія – одна з благодатних форм виховної роботи, що сприяє розвитку допитливості, розуму, творчої уяви, пізнавальної активності школярів, вихованню любові до Батьківщини і народу. Нещодавно учні 6-В класу разом із своїм класним керівником Больбот Оленою Миколаївною та лаборантом фізичного кабінету Макухою Ольгою Іванівною здійснили захоплюючу подорож до м. Переяслава.
  Діти відвідали музей під відкритим небом – Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини. Це дійсно дивовижне місце, адже на території 30 гектарів розміщено 13 тематичних музеїв, 122 пам'ятки народної архітектури, понад 30 тисяч пам'яток матеріальної і духовної культури. Тут представлено як українське село Середньої Наддніпрянщини кінця 19 – початку 20 століть, так і будівлі та стоянки від часів пізнього палеоліту до часів Руси-України, які є органічним продовженням музею-села. Музей ознайомлює з народною культурою, архітектурою та творчістю, звичаями та обрядами українців Середньої Наддніпрянщини.

 Наша екскурсія – це своєрідна подорож у минуле. Ми мали змогу побачити: фрагмент стоянки пізнього палеоліту (15 тисяч років до н. е.), половецьке святилище, житло 9 та 11 століть, двори та громадські будівлі 16-19 століть. Екскурсанти відвідали будівлі 19 століття: двір священика, двір гончара, сільську управу та шинок. Також на власні очі побачили як виглядає парова машина, козацька залога (пост, фортеця). Вразили екскурсантів велетні-вітряки.

 Також ми відвідали ряд тематичних музеїв – музей М. М. Бенардоса (автор одного з найбільших винаходів XIX ст. – електричного дугового зварювання металів), музей народного сухопутного транспорту Середньої Наддніпрянщини в фондах якого зберігається 1400 експонатів, музей «Поштова станція». На відкритому майданчику діти ознайомилися з сільськогосподарською технікою і ґрунтообробними знаряддями праці, колекцією плугів. Побачили військово-польову пекарню, механізований молотильний тік і «крилатий хлібороб» – «АН-2».
 Висловлюємо щиру подяку лубенському екскурсоводу Кириленко Любов Миколаївні та водію Яременку Олексію Григоровичу за якісне обслуговування та чудову організацію нашої екскурсії.

Класний керівник 6 В класу Олена БОЛЬБОТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар