середа, 6 жовтня 2021 р.

Харчуймося правильно!

  Яким повинно бути харчування сучасного школяра? На це питання спробували відповісти учні 2-А класу під час виховного заходу «Харчуймося правильно!». В ігровій формі діти розповіли про користь від продуктів різних груп та їх вплив на організм.
  Отриманню здоров’язберігаючих знань сприяла наукова конференція, до якої охоче долучилися й старші друзі з 6-А класу. Назар Поздняков познайомив із працівниками «Інституту охорони здоров’я дітей», а Марія Федорець, завідуюча кафедрою нормальної фізіології, зацікавила розповіддю про перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини.

 Виступи педіатра, дієтолога, вітамінолога, стоматолога (здобувачів освіти 2-А класу) зорієнтували дітей у виборі необхідних продуктів харчування для підтримки здоров’я та нормального розвитку.
  Другокласники розширили свої знання про користь білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин; позмагалися в складанні меню; пригадали назви відомих молочних продуктів, які мають бути обов’язковим компонентом щоденного раціону харчування школярів.
 У процесі роботи діти спільно раділи своїм відкриттям. Переглянувши відео про п’ять найкорисніших страв української кухні, другокласники створили свій «відеосюжет» і виконали ролі овочів, фруктів, ягід, багатих на вітаміни.

 Учні закріпили свої знання під час командної гри, у ході якої розкладали картки із зображенням предметів за вмістом поживних речовин. Дослідивши вплив раціонального харчування на працездатність і успішність, як завжди, залюбки поспішили до шкільної їдальні.
 Сніданок повинен бути повноцінним і давати енергії на 3-4 години інтенсивного шкільного життя. Тож харчуймося правильно й бережімо здоров’я!

Класний керівник Людмила Сивобородько

Немає коментарів:

Дописати коментар