субота, 9 жовтня 2021 р.

КОРИСНІ ПРОДУКТИ ВЖИВАЄМО – МІЦНЕ ЗДОРОВ’Я МАЄМО!

 Харчування школярів відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму, але також може впливати на їхню працездатність і успішність.

            
   В сучасних умовах питання про здорове харчування школярів є особливо актуальним, оскільки правильне харчування - найважливіша запорука здорового розвитку зростаючого організму дитини. Одна з головних вимог до харчування школярів - його оптимальність і збалансованість. Тому при складанні меню необхідно обов'язково враховувати потреби організму, пов'язані з його розвитком, зі зміною умов зовнішнього середовища, з підвищеним фізичним або емоційним навантаженням. Освоєння шкільних програм вимагає від дітей високої розумової активності, яка пов'язана зі значними витратами енергії. Для відшкодування витраченої енергії школяр повинен отримувати повноцінне харчування. До меню школяра обов'язково повинні входити продукти, що містять не тільки білки, жири і вуглеводи, а й незамінні амінокислоти, вітаміни, деякі жирні кислоти, мінерали і мікроелементи.
                                                    
          
     В рамках освітньої програми «Абетка харчування» у 1-А кл. (класовод Олена БУТОРІНА) та 1-В кл. (класовод Тетяна КРІСТІЯН ) були проведені дидактично-виховні ігри «Корисні продукти вживаємо – міцне здоров’я маємо», під час яких школярі обговорювали, як раціонально харчуватися та бути здоровими.

  Під час заняття діти в ігровій формі познайомилися з тим, яка їжа є корисною, проаналізували і переглянули свої харчові звички на користь більш здорових, а також визначили роль фізичної активності для здорового розвитку.

  Харчові вподобання, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура спроживання їжі не лише вбережуть дитину від численних хвороб, а й зроблять її бадьорішою і уважнішою.
Класний керівник 1-В класу Тетяна КРІСТІЯН

Немає коментарів:

Дописати коментар