пʼятниця, 8 жовтня 2021 р.

Гра для учнів старших класів "Маска". Тиждень історії продовжується!

  З метою вивчення нових форм і методів роботи з дітьми, активізації пізнавального інтересу учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета та залучення здобувачів освіти до позакласної роботи у нашій школі проходить Тиждень історії.
   У рамках цього тижня 6 жовтня за ініціативи вчителя історії Больбот Олени Миколаївни для учнів одинадцятих класів була проведена гра "Маска" (впізнай історичну особистість). Епіграфом заходу стали слова: «Історія світу – це біографія великих людей». Команди 11-А та 11-Б класів змагалися на вміння злагоджено працювати в команді та використовувати набуті знання. Всього було проведено 7 раундів: "Вислів - діяч", "Псевдонім-діяч", "Подія-діяч", "Лідер-діяч", "Жінки-діячі", "Нумізматика" та "Краєзнавство. Особистості рідного краю". Кожен раунд супроводжувався показом цікавої презентації. Проводити гру допомагала вчитель української мови та літератури Корніяченко Людмила Іванівна.
   За 40 хвилин уроку-гри старшокласники мали змогу пригадати вивчений матеріал і застосувати його на практиці, відповідаючи на 10 питань з кожної теми. Тут згадували від Галілея до Довженка, від Наполеона до Ангели Меркель, про людей, які зображені на українських банктнотах і про відомих земляків (брати Шемети, Анатолій Безрода, Володимир Малик, Борис Ванцак, Василь Симоненко).
  Це була цікава, напружена, пізнавальна, злагоджена робота. Результат: 66,5 балів у 11-А класу та 52 бали у 11-Б класу. Команди нагороджено грамотами, але найголовніше це те, що захопившись грою, старшокласники не помічають, що навчаються, до активної діяльності залучилися навіть найпасивніші учні.
  На останок прозвучали слова відомого українського діяча Андрея Шептицького: «Не потоками шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!», що стали своєрідним підсумком проведеного заходу.

Симоненко Анжела, учениця 11-А класу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар