понеділок, 4 жовтня 2021 р.

Козацькі забави

  Виховання в людині патріота своєї батьківщини, любові до рідного краю, любові до України варто починати з раннього дитинства. Отже, вже сьогодні, в роки навчання необхідно виховувати глибокі почуття патріотизму та національної гідності, найкращі якості захисника Батьківщини, високий рівень загальної культури та народних знань, народної етики, моралі, мистецтв.
   Саме тому в рамках тижня історії та напередодні дня Захисника  України вчителем історії Ковалевичем О.М. для паралелі восьмих класів було проведено історично-спортивне  свято "Козацькі забави".

У програмі заходу були інтелектуальні (історична вікторина та "Збери слово"), творчі("Одягни козака" та "Як козаки силою вихвалялися") та спортивні конкурси ("Передай м'яч", "Втримай гантелю", "Залізна гиря" та ін), змагання з армреслінгу. 
Весела  та дружня атмосфера панувала під час всього дійства.
                
В результаті   напруженої боротьби перемогу здобула команда 8-Б класу з результатом 474 бали.
Друге місце отримала команда 8-А класу з результатом 331 бал.
А третє місце завоювала команда 8-В класу з результатом в 303 бали.
Особисту грамоту в номінації "Козак -2021" отримав Сергій Хайдакін (8-Б клас)


 Нічого в історії безслідно не минає, і ми несемо його в майбутнє.Ось і сьогодні ми ознайомилися ще з однією сторінкою історії України Запорізьким козацтвом. Хотілося б, аби ця тема в зацікавила  сучасну молодь і через віки дійшов  до вас шелест козацьких знамен, брязкіт козацької зброї, стогін української землі під копитами навальних ординців, бій, як блискавка, між життям і смертю, між минулим і майбутнім нашого народу.
Нехай же козацькому роду не буде переводу!
Олександр КОВАЛЕВИЧ,учитель історії

Немає коментарів:

Дописати коментар