пʼятниця, 1 жовтня 2021 р.

Міжнародний день людей похилого віку


  1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.
  У цей день у світі говорять про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Це і привід до роздумів щодо взаємозв’язку поколінь. Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Вони пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, але зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність. Пам’ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку.




  В нашій школі відбувся захід «Дякую моїм бабусі та дідусю» у 6-В класі. Ведучі Ярослава Семенова та Вероніка Лихіцька (учениці 8-Б класу) розповіли дітям про це свято, обговорили притчу про мудрість старших людей. Учні розповіли про своїх дідусів та бабусь, сімейні традиції і за що вони їм вдячні.
Під керівництвом учителя образотворчого мистецтва Світлани Мельничук учні 5-7 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Мої рідненькі бабусі та дідусі». Роботи школярів та виставку книг мали змогу переглянути у фойє нашої школи.
 Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність дорогим представникам старшого покоління за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.
Анна ГРИНЬ,педагог-організатор

Немає коментарів:

Дописати коментар