понеділок, 11 жовтня 2021 р.

День захисника і захисниці України

  Свято День захисника і захисниці України – це данина любові та поваги до захисника Вітчизни, до ветеранів Другої Світової війни, до учасників бойових дій у гарячих точках на Сході України. Це свято всіх людей військової служби, доблесті, честі.
  У цей день схиляємо голови хвилиною мовчання перед світлою пам’яттю тих захисників Вітчизни, які стали на боротьбу з ворогом у далекі роки і тих воїнів, які в наш час загинули за волю та незалежність України.
 На сучасному етапі розвитку України існує загроза повномаштабного вторгнення, як ніколи зростає роль військово-патріотичного виховання сучасної молоді.



  Напередодні Дня захисника Вітчизни, на зустріч з учнями в ЗОШ №2 завітали учасники АТО Сухина Сергій, Клюшник Олександр, Сивуха Віктор, Левченко Дмитро. Гості розповіли дітям, як у 2014 році патріоти, молоді юнаки та дівчата і не тільки, стали на захист України. Як люди різних професій від простого робітника до успішного підприємця, кандидати наук, батьки 3-4 дітей об’єдналися в одне військо. Як виник та поширився волонтерський рух, без якого армія не вижила б. Згадували про важкі бої, втрату товаришів, побратимів, визволення населених пунктів, простий армійський побут. Все це дуже цікавило дітей. Вони задавали питання: чи був страх, чи важко без рідних, коли і як спали, що їли? Ось так в активному діалозі пройшли зустрічі.
 Своїми розповідями, спогадами гості формували почуття патріотизму та любові до українського народу, його історії, прагнення до володіння військовими знаннями, високого рівня фізичної підготовки та витривалості.
Слава Україні!!!
учитель захисту України Петро Химич

Немає коментарів:

Дописати коментар