субота, 16 жовтня 2021 р.

Тренінг "У полоні комп'ютера"

  Від соціальних мереж – до онлайн-банкінгу: сьогодні Інтернет проник у наше життя і діяльність. Окрім комп’ютерів та ноутбуків, ми підключаємо до Інтернету все – мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі.
 З метою ознайомити підлітків з проблемою комп'ютерної залежності; сприяти вмінню брати на себе відповідальність за сьогоднішнє життя і своє майбутнє; формувати позитивний образ власного «Я», для учнів 7-Г класу було проведено тренінг "У полоні комп'ютера".
 За допомогою вправ "Побажання" та "Сонечко" школярі зрозуміли важливість правильного спілкування в мережі. А веселі ігри "Плутатнина" та "Рухавка" допомогли в сприйнятті небезпек, які можуть чекати на кожного в мережі. Діти пройшли тест "Булінг та кібербулінг" та за допомогою вправи "Міф та факт" розширили свої знання про кіберзагрози. Провівши аналогію з дитячими казками (вправа "Бабусині казки") семикласники зрозуміли важливість захисту особистих даних, надійність створеного паролю та негативні наслідки надання інформації незнайомцям.

   Діти зробили висновок: "Ми живемо в комп'ютеризованому суспільстві, і комп'ютер — це частина нашого життя. Він створений для того, щоб полегшувати жит­тя, а не керувати ним. Тому ми повинні навчитися з розумом ставитися до комп'ютерних технологій. Тоді не буде залежності від комп'ютера, а буде самостійне управління власним життя і відчуття щастя незалежної, впев­неної в собі людини."
Учитель інформатики Ірина СЕМЕНОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар