четвер, 7 жовтня 2021 р.

Правильне харчування – основа здоров’я

  Освітня програма початкової освіти «Світ чекає крилатих» особливу увагу приділяє формуванню в учнів навичок застосування набутого досвіду в життєвих ситуаціях.
 Питання правильного і збалансованого харчування вже неодноразово розглядалося на заняттях з інтегрованого предмету всесвіт.
  Третьокласники за блок-картою повторили які продукти багаті на вітаміни, білки, жири та вуглеводи; з’ясували, що харчування забезпечує дві основні потреби організму. По-перше, ми отримуємо будівельні матеріали для створення но¬вих клітин і зростання нашого організму. По-друге, завдяки енергії, що прихована у вуглеводах і жирах, ми ходимо до школи, граємо в футбол, бігаємо тощо.
  У кожної людини є власні смакові уподобання. Хтось більше полюбляє м’ясні продукти, а хтось – рибу. Декому смакують молоко, каші або страви з овочів і фруктів.
  Перед виконанням практичної роботи, учні визначили методи дослідження та повторили правила роботи в групах.
  Діти провели опитування серед однокласників щодо їхніх улюблених напоїв та страв. За результатами опитування побудували діаграму. Виявилося, що найулюбленішими стравами класу є картопляне пюре, млинці та вареники, а серед напоїв – сік та чай.
  У якості індивідуальної роботи діти провели таке дослідження серед членів родини. Захист робіт проводився в авторському кріслі.
Наприкінці заняття діти дали відповідь на питання: «Про що слід подбати, забезпечуючи свій організм поживними речовинами?». 

Адже, правильне, здорове і збалансоване харчування є невід’ємною частиною здоров’я дитини.

Класний керівник 3-А класу Тетяна Степура

Немає коментарів:

Дописати коментар