пʼятниця, 1 жовтня 2021 р.

«Що таке булінг»

Дитячий булінг, хто того не знає…
Сміються всі, а плаче лиш один,
Бо в нього кожен камінець кидає.
Такого не буває і в тварин.
Це дуже підло, хай це кожен знає
І береже для доброти слівце.
Така жорстокість серце роз’їдає
І в першу чергу тих, хто робить це.
  Булінг у перекладі з англійської мови- хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення з боку дитини або групи дітей до іншої дитини.
 Щоб розібратися з цим поняттям учні 4-А класу разом з класним керівником провели годину спілкування. Діти розпочали своє заняття з інтерактивної вправи «Чим ми схожі», де всі по черзі ставали у коло на основі якої-небудь схожої риси. Гра продовжувалась до тих пір, поки всі не опинилися в колі. Потім учителька розповіла дітям «Що таке булінг». Щоб перевірити як діти зрозуміли, виконали вправу «Так» - «Ні». Переглянули мультфільм «Булінг у шкільному колективі». Створили колаж «Стоп булінг», намалювали малюнки.
  Четвертокласники прийшли до висновку, щоб жити в світі, людям треба навчитися жити вирішуючи проблеми і завдання на основі взаєморозуміння.

 

Учитель 4-А класу Алла Дацюк



  Учні 4 – В класу прослухали історію про Мудреця та метелика, який в кінці мовив «Усе в твоїх руках, чоловіче». В цих мудрих словах є прихований зміст, який діти відчули. За допомогою долоньок-мирилок попросили пробачення у своїх однокласників, яких випадково образили. Детально проаналізували типи булінгу. І дізналися, що існує таке поняття, як кібер булінг і економічний булінг. Розповіли історії свого життя. Зіграли у гру «Міф чи реальність».
Діти вирішили що наш клас – це частина великої сім’ї нашої школи. Тому, пам’ятайте правило, яке називають Золотим: « Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть їм і ви».
Учитель 4 –В класу Аліна Паріста

Немає коментарів:

Дописати коментар