неділя, 25 лютого 2018 р.

Готуємося до старту Нової української школи

 24.02.18 на базі Лубенської ЗОШ№4 розпочалась перша очна сесія підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть першокласників за новим Державним стандартом початкової загальної освіти в 2018 -2019 навчальному році. Методист Лубенського управління освіти Л.М.Кравцова ознайомила вчителів з Концепцією Нової української школи, окреслила чинники якісної початкової освіти, презентувала присутнім виступ міністра освіти Лілії Гриневич. 
“Пілотування Нової української школи передбачає, що в перших класах, буде створено середовище і використовуватимуться методи, які формують вільну людину. Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність. […] Але найголовніше, що нові методики діяльнісного і пошукового навчання мають на меті зберегти інтерес дітей до навчання”, – зазначила міністр освіти. Проте вона підкреслила, що найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: перехід від школи знань до школи компетентностей. 








 За допомогою тренінгової технології педагоги практично вчилися співпрацювати в группах, спільно виробили правила роботи в єдиній команді.








 Взаємодіючи, учасники тренінгу з’ясували головні компоненти Нової української шлколи: дитиноцентризм, компетентнісний підхід, педагогіка партнерства. 








Продовжуємо готуватися до старту НУШ.
Заступник директора з НВР А.В.Грибань


Немає коментарів:

Дописати коментар