пʼятниця, 16 лютого 2018 р.

Нова українська школа – актуальні питання впровадження

 16.02.2018 в Засульській гімназії відбувся регіональний науково-методичний семінар для вчителів початкових класів з теми «Дидактико-методичний супровід компетентісно-орієнтованого навчання в початковій школі». Мета зустрічі – підготувати вчителів початкових класів до впровадження нового Державного стандарту початкової освіти в 2018 – 2019 н. р.
  Від Лубенської ЗОШ № 2 навчання проходила молодий педагог А. М. Паріста.
  Семінар проводився за сприяння Інституту педагогіки НАПН України, видавництва «Ранок», методичного кабінету Засульської сільської ради.
 Завідувач відділу початкової освіти О. В. Онопрієнко висвітлила актуальні питання впровадження Нової української школи та ознайомила присутніх зі світовими принципами оновлення освіти. Науковець зазначила, що сучасний навчальний заклад повинен стати школою лідерства, школою розвитку критичного мислення, креативності, емоційного інтелекту вихованців. Найважливішими пріоритетами школи майбутнього є здорові та щасливі діти. 
  Лелюх В. М., представник видавництва «Ранок» повідомив про забезпечення підручниками та навчальною літературою майбутніх першокласників.








  Перед учителями-практиками виступила з презентацією власного досвіду І. В. Цепкова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики викладання філологічних дисциплін у початковій школі Харківського педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, учитель початкових класів, співавтор конкурсного підручника з навчання грамоти в 1 класі.







  Педагоги отримали корисні рекомендації щодо впровадження інтегрованого підходу під час формування навичок читання та письма першокласників.






Увага! 
  У квітні – травні поточного навчального року в Україні буде проведено моніторинг рівня сформованості читацької та математичної компетентностей учнів 4 класів. Тому не зупиняймося на досягнутому, а разом (учні, батьки, вчителі) прагнемо до постійного самовдосконалення. 
  Чекаємо прийняття нового Державного стандарту початкової освіти. 
Заступник директора з НВР А. В. Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар