пʼятниця, 23 лютого 2018 р.

Свято української страви

Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. Борщі та пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печеня й напої з фруктів і меду відомі далеко за межами України.  Але деякі страви сприймається як те, без чого не можна обійтися, без чого відразу розпадеться життєвий ланцюг. Як не можна уявити моря без води, саду без дерев, так для українця немислима кухня без борщу, вареників чи галушок. Саме про ці страви йшлося на щорічному традиційному святі української кухні, яке підготували учні 7-х класів. Ведучі Свєтлова Д., Пилипенко А. (9-В) по черзі запрошували семикласників на сцену, до того ж і самі розіграли дві гумористичні мініатюри про сучасну кухню. 7-В клас презентував вареники, 7-Б – борщ, 7-А – галушки. Тут були  пісні,  інсценізації, відеопрезентації про способи приготування  та магічне значення, вірші, приказки, прикмети. Борщ презентували навіть з точки зору мистецтва.  А як естетично подавали! Тож і переможцями стали всі учасники веселого та пізнавального дійства. А найкраще те, що потім усі разом поласували приготовленими дбайливими маминими руками смачними та корисними  стравами, про які дізналися так багато нового.












ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар