пʼятниця, 16 лютого 2018 р.

День здоров'я

Кожній дитині – світло знань. 
                                           Кожній дитині – можливість творити. 

Віру у сили свої без вагань. 
Радість у цьому світі жити. 

  За традицією та відповідно річного плану роботи МО вчителів початкових класів в нашій школі був проведений Тиждень початкових класів. Робота була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сторони діяльності вчителів, учнів та батьків, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини. Головна мета тижня: провести справжнє свято для дітей та їх батьків; створити атмосферу радості, насолоди від творчого зростання.

    З метою сприяння формуванню доброти, делікатності, чуйності та виховання пошани до оточуючих, для учнів 1-Г класу, класоводом Смаль І.Ю. було проведено  заняття з елементами тренінгу «Секрети вихованої людини». Захід пройшов яскраво та жваво. Обговорюючи ситуації, та виконуючи інтерактивні вправи, діти поглибили свої знання про правила спілкування  й отримали можливість відчути «чарівну» силу слів ввічливості. 









Хто здоровий, той не плаче,
Жде його в житті удача.
Він уміє працювати, 
Вчитись і відпочивати.
   Під таким девізом у рамках Дня здоров’я Тижня початкових класів пройшов бінарний урок з інформатики та основ здоров’я у 2 – В класі. Вчителі Семенова І. В. та Ярмоленко Т.І. в цікавій ігровій формі поєднали удосконалення знань учнів про харчування та вмінь створювати зображення у графічному редакторі Paint. Весела вправа «Чарівні слова» допомогла організуватися та налаштуватися на роботу. Впродовж уроку діти працювали з притчею про здоров’я, згадували ознаки здорової людини, дізналися про складові їжі та раціональне харчування. 







  Для продуктивної роботи учні розділилися на 4 групи та підготували повідомлення й загадки про певні групи вітамінів. Потім зобразили у графічному редакторі продукти харчування, які є найкориснішими для здоров’я. 







  Упродовж уроку діти виконали веселу руханку та зарядку для оченят «Упіймай зіроньку».  Закінчився урок «колом здоров’я»: діти та вчителі взялися за руки й усі разом промовили вголос «слова-магніти»: «Будьмо здорові! Будьмо успішні!» 







  Цього ж  дня у 2-Б класі  пройшов урок основ здоров'я з елементами тренінгу на тему «Безпека на дорогах. Правила пішохідного руху. Дорожня розмітка»(вч. Кривуненко С.М.). В ігровій формі та працюючи у групах, діти ознайомились із типами доріг та дорожніми знаками для пішоходів. Набували навичок правильної поведінки на дорозі.



Нам відомо – це чудово, 
Коли ти і ми здорові. 
Тільки треба знати, 
Як здоровим стати 
Є один рецепт у світі – 
Він усім підходить дітям. 
Якщо будем спорт любити, 
Зможем років сто прожити! 
  Фізкультура і спорт – невід’ємна частина життя людини. Спорт всіляко сприяє гармонійному розвитку людини, і особливо це важливо в молодому віці. Саме тому і хлопчикам, і дівчаткам рекомендуються регулярні заняття спортом з юних років, щоб він зумів надати свій сприятливий вплив і заклав хорошу основу здоров’я на довгі роки. 
  Саме тому 16 лютого у День здоров’я і спорту відбулися спортивні змагання «Веселі старти» для учнів 3 та  4-х класів. У нелегкій спортивній боротьбі команди показали такі результати: 
Серед команд 3-х класів
3 – Б - 1 місце (учитель Погрібна А.М.)
3 – В ,3-Г- 2 місце (учителі Тимошенко Л.Г.  та Крістіян Т.О.) 
3 – А -3 місце (учитель Степура Т.А.)













Серед команд 4-х класів
4 – А - 1 місце (учитель Дацюк А.М.)
4 – В - 2 місце (учитель Паріста А.М.) 
4 – Б -3 місце (учитель Сидоренко Т.В.)  







    Ентузіазм вчителів, їх творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих. Активізація методичної роботи, розвиток професійної майстерності та компетентності педагогів, створення атмосфери успіху допомогли розкрити унікальні здібності вихованців. Це був справжній обмін педагогічним досвідом.
 Тиждень початкових класів закінчився, але продовжуватиметься праця педагогів, які пробуджують у дітей творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели, що вони фахівці своєї справи, а учні та батьки нашої школи – їхні справжні талановиті помічники.
Керівник шкільного МО вчителів початкових класів Т.А.Степура

Немає коментарів:

Дописати коментар