понеділок, 12 лютого 2018 р.

День українознавства

 З метою удосконалення професійної майстерності, набуття нових ідей, розширення кругозору з питань сучасних підходів до організації освітнього процесу вчителі початкових класів щорічно проводять Тиждень початкової школи, який спрямований на опрацювання та практичне використання методик, що дозволяють реалізувати інтегрований, діяльнісний і компетентнісний підходи в навчально-виховному процесі. 
 12 лютого методичний тиждень розпочався Днем українознавства, який був надзвичайно насиченим на події та сприяв формуванню у дітей почуття патріотизму, гордості за свою державу. Перший поверх прикрасила інсталяція «Державні та народні символи України». 






До створення імпровізованого музею народознавства активно долучилися батьки 1-В класу. Зокрема родина Спиць, яка допомогла дітям уявити побут українців у минулому. У центрі експозиції – коровай, яким з давніх-давен в Україні зустрічали гостей. (класовод О.М.Буторіна).





 О 8.00 відбулось відкриття виставки «Україна – моя країна», на якій були представлені колективні творчі роботи з образотворчого мистецтва батьків та учнів 1-3-х класів. Юні художники малювали свої родини, українські пейзажі, народні символи в ремеслах .








 
А вихованці груп продовженого дня під керівництвом вихователів Литвин Ю.Ю., Цимбал О.І. представили на виставці екологічне асорті (саморобки із побутових відходів) під гаслом «Очистимо рідний край від сміття». 
















Цікавими, змістовними, практично наповненими, емоційно забарвленими були заходи в кожній паралелі з різних дисциплін. Міжпредметні зв’язки проникли в навчально-пізнавальну діяльність як учнів, так і педагогів. Учителі Кравченко Н.В.(1-А), Кисляк Л.В.(1-Б), Буторіна О.М.(1-В), Смаль І.Ю.(1-Г) вчили першачків розрізняти народні та державні символи, відвідали з дітьми імпровізований музей .









У паралелі 2-х класів учитель Сивобородько Л.М. провела усний журнал «Україна-моя Батьківщина».















 А третьокласники під керівництвом учителя Степури Т.А. досліджували життєвий шлях відомих українців.








 Велику увагу педагоги приділили проектній технології навчання. Учителі Дацюк А.М., Сидоренко Т.В., Паріста А.М. підготували з учнями цікаву презентацію довготривалого навчального проекту «Край, в якому ти живеш». Четвертокласники узагальнили інформацію про всі області України. Юні краєзнавці Кривуненко Олександра, Зінченко Софія, Фесенко Артем, Костриця Анастасія, Скотнікова Поліна (4-А) вчилися виступати з повідомленнями, утримувати увагу товаришів.














 А о 16.00 відбувся Брейн-ринг з українознавства для юних ерудитів серед 4-х класів, який сприяв розвитку загального кругозору дітей. Підготувала й провела змістовний захід Сидоренко Т.В. У нелегкій інтелектуальній боротьбі перемогла команда 4-Б класу.









  Учні зробили висновок, що у п’ятому класі вони розпочнуть вивчення нової навчальної дисципліни – історії, яка допоможе ще більше поглибити знання про рідну Батьківщину.
Дорогі діти, завжди пам’ятайте:
Україна, як рідная мати
Огортає теплом нас своїм,
А Шевченко — він буде стояти –
Збережемо прекрасний цей дім.
(Геннадій Деснянський)
Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар