пʼятниця, 2 лютого 2018 р.

Ми — дослідники, ми — винахідники

 Цікаво та насичено пройшов ще один тиждень у 1-Г класі за новою експериментальною програмою НУШ.
  Цього разу першачки занурилися у світ науки. Дізналися, що таке електрика, де її можна побачити у природі та чим вона небезпечна, а ще проводили незвичайні досліди, щоб побачити танок повітряних кульок, показували фокус із причіпливою кулькою. Говорили про електричний струм, його корисність та небезпечність.
  Щоб якомога виразніше показати красу навколишнього світу, відобразити гру світла й тіні, передати свої емоції, почуття, учні досліджували властивості фарб, паперу, придумували особливі техніки роботи з кольором.










  Діти із захопленням досліджували щільність води, властивості соди та оцту, а виготовлення «зубної пасти» для жирафа залишило по собі незабутні враження!
  Завдяки спостереженням за рослинами, школярі зробили висновки, що цибуля краще росте в землі, на світлі, а верба та смородина швидко розвивається у теплі. Звичайно ж, діти не змогли втриматися, щоб не посмакувати смачною та корисною цибулькою.















  Хоч тиждень і закінчився, наші експерименти та дослідження ще триватимуть, адже така діяльність активізує пізнавальну активність дітей, розвиває критичне мислення, доказове мовлення, вчить висувати власні ідеї, не боятися нестандартних рішень та робити висновки.
Класовод 1-Г Смаль І.Ю.



Немає коментарів:

Дописати коментар