пʼятниця, 23 лютого 2018 р.

ЗНО – на 200!

Нації вмирають не від інфаркту. 
Спочатку їм відбирає мову. 
Л.Костенко 
 23 лютого серед учнів 10-11 класів учителями української мови та літератури: Корніяченко Л.І., Сало В.В. та Огарьовою Л.М було проведено брейн-ринг із української мови та літератури під гаслом «Здамо ЗНО на 200!». 
 Дві команди «Народники» та «Мовознавці» змагалися за першість. Діти мали змогу згадати псевдоніми письменників, присвяти відомих творів, топоніми, літературні об’єднання й напрямки, а також цікаві факти з життя авторів, упізнати головних героїв за цитатами. Учні виправляли помилки в словосполученнях, визначали частини мови, кількість звуків і букв, називали види складних та односкладних речень, добирали синоніми до запозичених слів, відгадували значення фразеологізмів, розпізнавали орфограми. 
 Перемогла команда «Народники», але й «Мовознавці» не пасли задніх. 







Школярі продемонстрували гарні знання в усіх конкурсах. Активними були не лише учасники, а й глядачі, які відповідали на запитання інтерактивної вікторини. Цей захід дав змогу виявити, що учні добре знають рідну мову та літературу. 
Васецька Ксенія, учениця 11-А класу 
 
  Між учнями 10-х класів було проведено конкурс есе на тему «Моя майбутня професія: планування і розвиток». Старшокласники взяли в ньому активну участь, а переможцями стали: Лазоренко Яна (10-А кл)–І місце, Гончаренко Уляна (10-А кл.) – ІІ місце, Самойлик Вікторія (10-А кл.), Захарченко Олена (10-Б кл.) – ІІІ місце. 
Неабияку креативність проявила учениця 10-А класу Попович Альона, яка створила власне відео про письменників рідного краю. 
 Завершився тиждень української мови та літератури, а вчителі-словесники щиро сподіваються, що інтерес до вивчення рідної мови та літератури ніколи не згасне. 

Керівник методичного об’єднання 
української мови та літератури Корніяченко Л.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар