середа, 14 лютого 2018 р.

Із родини йде життя дитини


Родина- це в житті найбільший скарб, 
Що треба старанно оберігати, 
І тато , й мама, і сестра, і брат, 
 Усіх, усіх умій ти поважати!
 У родині плекаються всі складники громадянства. 
  Пошана до інших людей і їхніх прав – основне правило, яке кожна дитина повинна засвоїти в сім’ї та практично застосовувати як у повсякденному житті, так і під час навчання в школі. 
 Саме тому в Лубенській ЗОШ№2 особливе місце відведено партнерським зв’язкам батьків і вчителів, які в співпраці сприяють формуванню здорової, творчої, компетентної особистості, що живе в гармонії з природою, сама з собою й з оточуючими людьми. Всесвітньо відомий педагог В.О.Сухомлинський залишив нам у спадок золоті слова: «Якщо ви педагог, мати, батько і зумієте змалку і в отроцтві навчити дитину відчувати красу, захоплюватися дивними творіннями людських рук, нерукотворною красою природи, то виростите людину з високою культурою почуттів».















Окрасою дня стало родинне дерево "Мої братики та сестрички" учнів 2-Б класу (класовод І.О.Рєпіна) та колаж 2-В класу "Домашні улюбленці" (класовод  Т.І.Ярмоленко ), а також фото родин учнів початкових класів. Ми щиро вдячні мамі Джухіля Богдана ( 3-Г) Катерині Олександрівні за інсталяцію "З кожної сім'ї складається шкільна родина".
  Наш навчальний заклад ставить за основу діяльності взаємозацікавленість усіх (дітей, батьків, учителів, адміністрації) у тому, щоб у знаннях, у постійному самовдосконаленні була потреба, щоб росло спільне бажання зробити шкільне життя насиченим і цікавим. 
 14 лютого в початковій школі проводився День родини, який допоміг максимально продемонструвати творчу взаємодію батьків і вчителів, яка сприяла гармонійному розвитку наших вихованців. 
 У День усіх закоханих найспритніших, найспортивніших, найзавзятіших матусь, тат і дітей об’єднало родинне свято для першокласників «Мама, тато, я – разом спортивна ми сім’я», яке підготували та провели класоводи 1-х класів Кравченко Н.В.(1-А), Кисляк Л.В.(1-Б), Буторіна О.М.(1-В), Смаль І.Ю(1-Г). 
 Розважальний захід подарував присутнім неймовірні позитивні емоції. Родини Регушів(1-А), Фільових(1-Б), Спиць(1-В), Міщенків(1-Г), які були активними учасниками веселих змагань довели, що здоровий спосіб життя – запорука успіху в усіх справах. 













 Незвичним був цього дня й урок математики в 2-Б класі, який провела учитель - методист І.О. Рєпіна. Спільно з батьками діти досліджували користь математичних знань і навичок в різних професіях. Цікаві задачі на практичне застосування дій множення та ділення сприяли розвитку математичних здібностей другокласників, формуванню уявлень про світ професій. Такий вид роботи готував дітей до дорослого життя , формував сімейні цінності. 









    
Насиченим подіями день був і в паралелі 3-х класів. Керівник методичного об’єднання вчителів початкових класів Т.А. Степура залучила учнів 3-А, 3-Б, 3-В класів до практикуму-моделювання родинних стосунків «Дружна сім’я».









  Для кращого формування навичок говоріння, які передбачають побудову діалогічних і монологічних висловлювань англійською та українською мовами, для сприяння розвитку в учнів уміння використовувати міжпредметні зв’язки, учителем 3-В класу Тимошенко Л.Г. та учителем англійської мови, мамою учня цього класу, Маляр Я. П. був проведений бінарний урок з української та англійської мов.На уроці вчителі створювали ситуації, що спонукали дітей до висловлення думки, побудови діалогів за зразком, складання текстів-описів, словесного малювання.









 А в 3-Г класі Крістіян Т.О. провела, спільно з татом Віки Іваненко, який працює вчителем фізкультури, незабутнє родинне свято «У здоровому тілі – здоровий дух». Спортивний азарт об’єднав у навчальній діяльності і дорослих, і дітей.









  У рамках проведення загальношкільного уроку позакласного читання, з метою ознайомлення дітей з літературою рідного краю, справжньою подією стала зустріч учнів 4-х класів із молодою поетесою, прозаїком Ганною Кревською, членом Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, матусею учня 4-Б класу Всеволода Кононенка. Літератор в 2018 році стала лауреатом премії ім. Володимира Малика. Марина Володимирівна презентувала присутнім свою нову поетичну збірку "Імена снігу". Ведучими свята були учениці 4-Б класу Софія Кривохижа та Ярослава Семенова. Дівчата спробували себе у ролі журналістів та взяли інтерв'ю у відомої поетеси.   Під час заходу школярі дізналися, що в Лубнах жив та працював відомий дитячий письменник Олесь Донченко, гуморист Віктор Безорудько, письменник Петро Лубенський та засновник історичного пригодницького роману Володимир Малик, який свого часу працював у Лубенській школі №2. Пізніше тут викладала українську мову та літературу член Національної спілки письменників України Ольга Іванівна Хало. 











  
А на групі продовженого дня першокласники стали активними учасниками майстер-класу з виготовлення, який провела вихователь Ю.Ю.Литвин під гаслом «Святий вогонь родинного тепла». А другокласники разом із вихователем Цимбал О.І. побували на екскурсії  в Хімчистці, де працює мама Вані Чиженка та УВП УТОГ, де мама Віки Мосієчко почастувала дітей смачненьким .


 Після проведення родинних уроків, педагоги зробили висновок, що спільними зусиллями, доповнюючи та підтримуючи одне одного, родина та школа можуть досягти бажаних результатів у всебічному розвитку дітей .












Заступник директора з НВР А.В. Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар