четвер, 15 лютого 2018 р.

Індиго 2

  З давніх давен дітей з особливими здібностями від народження називають індиго.В 2017 р. Лубенську загальноосвітню школу №2 закінчив Кваша Денис. За безліч перемог на Всеукраїнських та міжнародних конкурсах міськрайонна газета "Лубенщина" назвала Квашу Дениса індиго.
     За рік поспіль в Лубенській ЗОШ № 2 виріс індиго 2. Це Тихоненко Антон, учень 11 класу. В 2017 р. за підсумками міжнародного конкурсу він ввійшов  до 100 (без визначення місця) кращих молодих науковців планети віком від 15 до 18 років. 
    В 2018 р. Тихоненко Антон пройшов національний відбір з 2 тисяч учасників і був допущений до фіналу національного етапу Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2018. Виграв фінал і був допущений до суперфіналу, в якому зайняв І місце, що дає право на поїздку до США для участі у Всесвітньому конкурсі. На жаль, дата конкурсу співпадає із ЗНО.
     Цікава деталь.Науковим керівником Тихоненка Антона є шкільний учитель фізики Силаєва Марія Дмитрівна. В той час, як майже в кожного учасника конкурсу науковими керівниками є кандидати наук, доценти вищих навчальних закладів. 
   Дізнався Антон і про тернистий шлях  в науку. Після завершення конкурсу в м.Києві він брав участь в обласному етапі МАН в м.Полтава , де з його роботи зняли 2 бали за несамостійну роботу і нагородили лише третім місцем. Дива та й годі !!!
   Щиро вітаємо Тихоненка Антона з перемогою та бажаємо, щоб в майбутньому на його шляху не зустрічались "псевдо-полтавські" науковці.











Дем'янець В.М., директор школи
      
   

Немає коментарів:

Дописати коментар