неділя, 9 грудня 2018 р.

Будуємо дружні стосунки

 Спілкування з однолітками — одне з головних джерел інформації та соціалізації дитини, розвитку її психічного та емоційного стану. Особливого значення набуває дружба — стосунки, що ґрунтуються на спільності інтересів, взаємній відкритості, готовності прийти на допомогу. Шкільні друзі часто зберігають стосунки впродовж усього життя.
 У 4-А класі відбулося тренінгове заняття «Будуємо дружні стосунки. Як відстояти себе», метою якого було навчити дітей дружити, розкрити перевагу добра над злом, виховати почуття власної гідності, сформувати навички протидії соціальному тиску.












Діти з’ясували, що найчастіше вплив друзів є позитивним. Та іноді вони підмовляють на погані вчинки. Не можна дозволяти одноліткам командувати собою. Треба навчитися відстоювати свою позицію. Школярі переглянули і обговорили «Соціальний ролик про дружбу» та як «Як боротися з булінгом». 






  

Розігрування життєвих ситуацій допомогло учням сформувати власне оціночне ставлення та сприяло виробленню моделі поведінки в певних умовах.
                                                   

 Заняття завершилося виготовленням творчих робіт, в яких діти продемонстрували своє бачення поняття «дружба», «дружні стосунки» та такого негативного явища як булінг.
                                                     

Класовод 4-А класу Степура Т.А

Немає коментарів:

Дописати коментар