понеділок, 10 грудня 2018 р.

10 грудня - Міжнародний день прав людини

 Головна мета свята — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. 
 До цієї дати класні керівники та класоводи підготували і провели цикл заходів «Поважаймо права та закони!». 
 Соціальний педагог та класний керівник Кабушка О.М. провела з учнями 5-В класу заняття з елементами тренінгу на тему « «Права дитини - щасливе дитинство, обов’язок дитини - порядок у суспільстві ». 
 Учні в цікавій ігровій формі дізналися, що таке права та обов'язки, закони, коли виникло право та як розвивалося в різних країнах світу. Під час заходу діти взяли участь в казковій правознавчій лотереї і розглянули статті Конвенції про права дитини на прикладі ситуацій, у які потрапляють герої художніх творів, таких як «Гидке каченя», «Дюймовочка» Г.Х. Андерсена,«Червона Шапочка», «Попелюшка» Шарля Перро, «Злотий ключик, або пригоди Буратіно» О. Толстого. Ці твори вже добре відомі дітям, тому вони легко визначили право, яке саме було порушено по відношенню до того чи іншого героя казки. Але найбільшу зацікавленість у дітей викликала вправа «Казково-правовий лабіринт», під час якої діти навчилися не лише розбиратися в своїх правах, а й у своїх обов’язках. 


В кінці заняття діти зрозуміли, що від народження всі люди мають певні права, які гарантовані Конституцією і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати, але пам'ятати, що поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. 
Кабушка О.М., класний керівник 5-В класу

Немає коментарів:

Дописати коментар