середа, 5 грудня 2018 р.

Екоакція: Зроби годівничку - врятуй пташину


Зроби годівничку – це зовсім не важко. Й повісь у саду на гілки. 
А вдячні птахи, заспівають про літо. 
Про теплу й зелену пору.

  Зараз зима. Багато птахів залишаються зимувати в наших краях. Важко птахам взимку пережити скорочений світловий день, холод, рясний сніговий покрив, недоступність корму, потреба в якому зростає: збільшується витрата енергії на протистояння низьким температурам. Ось чому синиці, снігурі, повзики стають такими ненажерливими – майже увесь день вони тільки тим і займаються, що шукають їжу. Відомо, що в люті морози гине 90% синиць – одних з найкорисливіших птахів для людини. Не меншу користь плодовим деревам приносять і горобці, повзики, снігурі. 

 Вирішили допомогти пташкам учні 2-х класів, зробили добру справу – змайстрували гарні годівнички, які розвісили у сквері ім. Тараса Шевченка.










 Перед тим як виготовити годівнички, учні дізналися чим можна і не можна підгодовувати птахів, які птахи зимують в Україні, і зокрема, у нашій місцевості, переглянули відеофільм про зимуючих птахів, відрізняли пернатих по їхньому мелодійному співу, читали вірші.














 Приєднуйтесь до нашої справи! Пам’ятайте: птахи взимку дуже сподіваються на вашу допомогу, а влітку обов’язково віддячать вам сторицею! 
Класоводи 2-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар