неділя, 2 грудня 2018 р.

Секрети вихованості

 Необхідність спілкування людей на основі визначених, а головне – всім добре відомих правил стає все більш очевидною. Ці правила слід знати всім, і не варто нехтувати ними. «Правил поведінки дуже багато – спробуй їх всі запам’ятати!» - скажуть деякі. Насправді є одне просте правило: людина своєю поведінкою і зовнішнім виглядом не повинна доставляти незручності навколишнім людям. І тоді її вважатимуть інтелігентною. Дотримуватись правил доброї поведінки, умінню спілкуватися з людьми слід учитися з дитинства.
 Саме секретам вихованості був присвячений одинадцятий тематичний тиждень першокласників нової української школи.
  Кожного дня школярі пізнавали щось нове. Незважаючи на зимову погоду, у 1-Б класі розквітла галявина ввічливих слів. А у 1-А класі засяяли три сонечка з ввічливими словами, які діти виготовили у групах. Також учні брали активну участь у іграх: «Ввічливо чи неввічливо», «Світлофор увічливості», «Чарівні слова». У такий спосіб вчителі закріпили знання учнів під час вивчення теми «Чому ввічливі слова називають чарівними?»

























Учні 1-В класу дізналися, що 27 листопада, - Всеукраїнський день добрих справ або Щедрий вівторок. До цього дня діти разом з батьками виготовили годівнички для пташок і розвісили їх на деревах біля школи.











 У день дослідження теми «Чому ввічливість завжди доречна?» діти відпрацьовували правила звертання та культурної поведінки в різних життєвих ситуаціях.
 Підсумовуючи все вивчене, першокласники виготовили хатинки доброти і пообіцяли поводитися так, щоб не було соромно за свої вчинки.
Учителі 1-х класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар