понеділок, 17 грудня 2018 р.

Тиждень професій

Професій на світі багато є дуже, 
З них кожна потрібна, важлива з них кожна. 

Ким стати — вирішуй це сам, любий друже, 
Вже зараз над цим порозмислити можна. 
  У світі існує безліч професій. Але кожна людина прагне обрати для себе одну і присвятити їй усе життя. 
 Для того аби дітлахи обрали найкращу для себе професію, здійснили свою заповітну мрію, вчителі допомогли їм більше дізнатися про безліч цікавих та нових професії вже зараз. Адже шлях до будь-якого покликання починається з дитинства, зі шкільної лави. 
 Учні 1-А класу відвідали шкільну бібліотеку і детально познайомилися з професією бібліотекаря про яку розповіла бібліотекар Агеєнко Н.Г. 
 Під час тижня діти знайомилися з професіями через гру. Грали у такі ігри: «Знайомимося із професіями», «Хто так каже», «Предмети та професії». 
На завершення намалювали малюнки «Ким я мрію бути».


 У понеділок учні 1-Б класу дослідили хто працює в школі: з’ясували як готуються смачні сніданки, хто допомагає школярам підтримувати чистоту. 
 У вівторок відбувся урок-знайомство «Професії наших батьків». Тато Волошина Руслана Микола Миколайович, судновий механік, розповів про свої подорожі морськими просторами. А мама Рижова Тимура Інна Анатоліївна, лейтенант поліції, дала поради з безпечної поведінки. 
  

















У п’ятницю, в дружньому колі, учні розповіли про свої омріяні професії, які презентували в малюнках. Тиждень завершився майстер-класом з виготовлення піци. 









Діти 1-В класу із задоволенням працювали в групах і відгадували загадки про професії які нас оточують. Кожна команда відшукувала у себе в пазлі відгадку. 







  А тато Маценко Вероніки Сергій Олександрович влаштував цікавий похід до пожежної частини. Ознайомив учнів із особливостями своєї нелегкої, але дуже необхідної справи. 
  






Вже наступного дня шкільна медична сестра Аліна Анатоліївна відкрила світ медицини для дітлахів. 
                                                                 

  Поки що це маленькі школярі, першокласники. Але швидко спливуть роки, вони закінчать шкільне навчання, і тоді для кожного з них настане час вибору професії, а ми вчителі допоможемо зробити вірний вибір.
Класоводи 1-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар