пʼятниця, 7 грудня 2018 р.

Досліджуємо людські чесноти

 Життя - постійний екзамен. Кожна ситуація - це тестування розуму, швидкості реакції, духовних сил, якостей характеру людини. Як же підготувати дітей до таких випробувань? Чи вміють наші учні чемно спілкуватись, тактовно відстоювати власну думку, гідно перемагати й програвати? Що зробити, щоб діти росли чуйними, доброзичливими, милосердними ? Тому на дванадцятому тижні навчання першокласники досліджували людські чесноти. У понеділок з'ясовували, що таке доброзичливість, у вівторок навчались правдивості, у середу розвивали в собі щирість, у четвер досліджували мужність, а в п'ятницю аналізували свою поведінку й замислювалися, " Коли я вчиняю правильно? 

 Вивчаючи тему "Що таке доброзичливість?", учні 1- А класу разом з учителем Дацюк А.М. виконали вправу " Магніт" і з'ясували, які слова притягує до себе добро. Об'єднавшись в групи, діти виготовили ялинки з позитивними й негативними якостями людини, в щоденниках вражень прикрасили своє ім'я ( прийом арттерапії). Досліджуючи тему правдивості і щирості, дівчатка грали в гру " Одягни ляльок-сестричок Правду і Кривду", а хлопчики тим часом малювали сердечка чесності й розповіли про свої чесні вчинки. 









 Малі дослідники 1-Б класу на чолі з учителем Сидоренко Т. В. та волонтером Щербак Є. (9-Б) провели опитування старшокласників і з'ясували, що означають слова розсудливість, великодушність, завзятість, мужність, стриманість, поміркованість. Об'єднавшись в групи, школярі намалювали "Палац чеснот" і заселили його мешканцями. Після вправи "Добра тварина" виготовили кумедних левів, адже щира радість - це завжди щастя. Підсумовуючи тиждень, першокласники розповідали про риси, яких вони хочуть позбутися та які прагнуть розвинути в своєму характері. 











 Під гаслом "Будьмо чесними" пройшов цей тиждень в учнів 1-В класу (учитель Паріста А.М.). Слухаючи твори В. Сухомлинського, діти зробили висновок, що правда завжди перемагає. Мандруючи із Залізним Лицарем з мультфільму " Корисні підказки", діти мали змогу оцінити можливі наслідки брехні.










 Сподіваємось, що посіяні зерна чеснот проростуть в наших учнях. Бо тільки радість від добрих справ робить людину великою, якою б маленькою вона не була. 

Вчителі перших класів

Немає коментарів:

Дописати коментар