середа, 5 грудня 2018 р.

День волонтера

 У всьому світі 5 грудня відзначають День волонтера.
  Свято було засноване в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках ХХ сторіччя. 

 Звісно, волонтерство — не робота. Це — покликання, спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, бажання допомогти, уміння співпереживати  те, що спонукає волонтерів робити добрі справи. 

 Наша школа теж не стоїть осторонь волонтерського руху. За кожним класом початкової школи закріплені волонтери-   старшокласники. Завдяки старанням Коваленко Катерини (9-А),волонтера учнів 1-А класу, Щербак Євгенії (9-Б), волонтера учнів 1-Б класу, Пилипенко Анни (10-Б), волонтера учнів 1-В класу, в цей день уроки фізкультури у першачків були незвичними. Старшокласниці допомогали провести спортивні змагання «Веселі старти» в 1-А (учитель Дацюк А.М.), танцювальний флешмоб у 1-Б (учитель Сидоренко Т.В.), розминку та рухливі ігри на свіжому повітрі в 1-В класі (учитель Паріста А.М.). 































 Волонтери власним прикладом продемонстрували, як потрібно піклуватися про здоров’я, активно займатися спортом, танцями, організовувати дозвілля з однокласниками. Заходи викликали лише позитивні емоції у дітей, а старшокласниці в партнерстві з педагогами сприяли створенню психологічного комфорту та слідкували за безпекою життєдіяльності першокласників під час рухової діяльності. 
 Приклад волонтерів - старшокласників спонукає й інших школярів до посильної участі у волонтерстві. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину – такі риси характеру притаманні юному волонтеру, учениці 7-А класу, Скуратовській Карині. 
Виявляється, доброта дуже корисна і необхідна не тільки тим, хто її відчуває, але й тим, хто її дарує. 
Заступник директора з НВР А.В. Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар