вівторок, 4 грудня 2018 р.

Краєзнавчі конференції

 22-25 листопада 2018 у місті Святогірськ Донецької області відбулася ХІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської та студентської молоді з міжнародною участю «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття», в якійвзяли участь 83 юних дослідників із різних куточків України, а також гості зі Швейцарії. Учасники конференції познайомилися з історією Святогірська, відвідали Свято-Успенську Святогірську лавру.
 Родзинкою став бал «Краєзнавча перлина». Юні дослідники мали змогу підготуватися до виконання краков’яку, польки та полонезу під час майстер-класів, що провів танцювальний колектив Комунального закладу «Донецький Палац молоді «Юність».
Нашу школу  представляв  Кабанець Андрій (керівник Полонський М.М.),учень 11-А класу, вихованець дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс».  Його роботу «Лубенський слід академіка О.М.Бекетова» проректор із навчально-виховної роботи Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Бережна Світлана Вікторівна відзначила серед найбільш цікавих досліджень.








27-29 листопада 2018 року в м. Полтаві проведена ІХ обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Полтавщина – земля моя свята». Конференція проводилася Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді згідно з планом заходів Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки та планом роботи Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.
 Учасниками зібрання стали краєзнавці з 22 районів і міст області, 11 об’єднаних територіальних громад, 4 закладів обласного підпорядкування. У секції історичного та археологічного краєзнавства взяли участь 78 учасників, географічного та екологічного краєзнавства – 45 учасників, фольклору та етнографії – 37. Керівники секцій відзначили високий рівень підготовки пошуково-дослідницьких матеріалів та їх захист авторами.
Нашу школу представляла Мусієнко Дар´я (11-А) з  «Біоекологічні особливості дерев-едифікаторів мішаного лісу на Дубовому острові у долині річки Удай» (кер. Білан Р.О.)
 За підсумками роботи секцій кращі доповідачі відзначені дипломами Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації,серед них є і наша Мусієнко Дар'я.









Кращі матеріали юних дослідників, що були рекомендовані науковцями, увійшли до збірника матеріалів конференції, який отримав кожен учасник.
Вітаємо та бажаємо подальших  наукових звершень!
                                                                      Адміністрація школи

Немає коментарів:

Дописати коментар