понеділок, 20 листопада 2017 р.

«Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

  17-19 листопада 2017 року в м. Миколаєві відбулася VІІІ Всеукраїнська конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників».
   До участі в ній було подано 207 заявок, але лише 94 кращих юних дослідників, пошуковців, всіх тих, кому не байдужа історія, культура, природа рідного краю, представники Черкаської, Запорізької, Закарпатської, Вінницької, Кіровоградської, Чернігівської, Херсонської, Хмельницької, Донецької, Одеської, Луганської, Полтавської, Харківської, Сумської та Миколаївської областей, були запрошені до Миколаєва. Серед представників Полтавщини – вихованці ДЮКСОТ «Валтекс», учні ЗОШ №2 Кошова Єлизавета та Захарчук Сергій.
  Пленарна частина конференції була присвячена 70-річчю Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та 80-річчю створення Миколаївської області і відбулася в Миколаївському муніципальному ліцеї – справжній школі майбутнього.
  Наступного дня – робота в секціях за 6-ма напрямками: історичного, географічного, екологічного, етнографічного, археологічного краєзнавства, а також із культурознавства та музейної справи. Секції очолили науковці провідних вузів м. Миколаєва.
  Кращі доповіді відзначені дипломами, і їх матеріали, а це 24 роботи, увійдуть до збірки статей VІІІ Всеукраїнської конференції учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників». Приємно, що серед них дослідження Кошової Єлизавети «Лубенський слід архітектора О.Бекетова» (секція «Культура рідного краю та музейна справа») та Захарчука Сергія «Гідрологічний заказник місцевого значення «Оржицький» (секція «Екологічне краєзнавство»).
  Запам’ятається учасникам конференції цікава та пізнавальна екскурсійна програма: для них гостинно відкрили двері Миколаївський обласний краєзнавчий музей «Старофлотські казарми» та Науково-дослідницький інститут «Миколаївська астрономічна обсерваторія».
  Залишиться в пам’яті і пішохідна екскурсія осінніми вулицями міста.  





      



  
Заступник  директора з НР Самокиша К.Г

Немає коментарів:

Дописати коментар