пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

Їмо правильно

   Харчування дітей – надзвичайно важлива проблема будь - якого суспільства, і з цим не можна не погодитися. Правильно організоване харчування підростаючого покоління має велике значення для нормального фізичного та розумового розвитку дитини. Для успішного вирішення цієї задачі необхідно формувати знання про харчування на науково-гігієнічній основі, досягти підвищення якості та культури харчування. Однак без відповідних знань, про те, чого потребує організм людини, які харчові цінності, не може бути забезпечене раціональне використання продуктів і правильне та повноцінне харчування.
  17 листопада  у 1-В класі було проведено інтегрований урок з основ здоров’я та трудового навчання, який  був пов’язаний з освітньо-виховною програмою «Абетка харчування». Тема уроку « Їмо правильно. Харчування і здоров’я. Овочі, фрукти, їх призначення для росту та розвитку. Виготовлення з пластиліну фруктів та овочів». Метою якого було розширити уявлення дітей про їжу, корисну для здоров’я; поглибити знання учнів про різні групи продуктів та їх значення в раціоні харчування; ознайомити учнів з властивостями продуктів та пластиліну; навчати простих прийомів ліплення; розвивати спостережливість, охайність у роботі; виховувати посидючість, терпіння, любов до природи; прищеплювати навички здорового способу життя.
  Учні підготували цікаві розповіді про групи поживних речовин (білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини) в продуктах харчування і головні функції цих речовин в організмі людини. Школярі дізналися про те, в яких саме продуктах знаходяться ці поживні речовини у найбільшій кількості, що означає правильно та повноцінно харчуватися. Також діти були залучені до роботи у групах. Учасники кожної групи повинні були з пластиліну виліпити фрукти та овочі.
 Першокласники зрозуміли, що для забезпечення повноцінного харчування необхідно вживати різні продукти. Чим різноманітніший набір продуктів, тим менша імовірність виникнення нестачі або надлишку якоїсь однієї поживної речовини.

















Вчитель Буторіна О.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар