четвер, 9 листопада 2017 р.

Інтелектуальні конкурси

   Інтелектуальні конкурси, усні журнали, змагання – такими заходами позначене для нашої школи святкування Дня української писемності та мови. 
   Учні 2-х класів одягли вишиванки й зібралися разом, щоб укотре засвідчити свою любов до української мови. 
  Учителі Сивобородько Л.М., Рєпіна І. О., Ярмоленко Т. І. розповіли багато корисного та цікавого: коли виникла українська мова, яким був перший алфавіт, чому українська мова належить до найкрасивіших мов світу. Діти відчули себе юними дослідниками, відкриваючи таємниці української мови, вшанували пам’ять преподобного Нестора-літописця.










  
Сценарієм заходу було передбачено змагання для маленьких ерудитів. Працюючи в командах, учні перевірили свої знання з української мови, потренувалися виконувати нестандартні завдання, щоб у майбутньому впевнено триматися на інтелектуальних конкурсах та предметних олімпіадах. Завдання на основі сюжетного малюнка дозволили занурити дітей у певну життєву ситуацію і передбачали застосування мовних знань і правописних та мовленнєвих умінь у незвичних умовах. Зворушили виступом за чудовою збіркою правопису «Рідна мова над усе» поетеси Ольги Хало вболівальники. З великою цікавістю всі діти виконували вправи на розвиток швидкості сприймання, малювали картину осіннього падолисту словом тощо. 
  Доторкнулася до струн дитячих сердець Геращенко Поліна, яка презентувала свої перші вірші «Осінь» і «Чарівний листопад». 
  Об’єктивне журі у складі Скуратовської Карини (6-А кл.), Макаренко Валерії (6-Б кл.) та Макаренко Ярослави (6-В кл.) визначило переможців у трьох номінаціях і побажало невпинно працювати над собою, любити і вивчати рідну мову.



Захід став ще однією сходинкою у запровадженні компетентнісного підходу у навчанні молодших школярів української мови.
Класовод 2-А класу Сивобородько Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар