четвер, 9 листопада 2017 р.

День української писемності та мови

Освічений не той ,
хто багато знає,а той,
хто хоче багато знати
і вміє здобувати ці знання. 

В.П. Вахтеров ,

учитель і вчений 
   День української писемності та мови – свято, яке 9 листопада щороку відзначає Лубенська ЗОШ №2, спрямоване на підтримку рідної мови, її поглиблене вивчення та розвиток, пропаганду і популяризацію й, водночас, демонстрацію її краси, багатства, літературної довершеності. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у слові. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, який присвятив своє життя релігійній справі: до кінця своїх днів був ченцем Києво-Печерської лаври та залишив нащадкам безцінний скарб – «Повість минулих літ». 

 Сьогодні вчителі початкових класів, учителі-словесники говорили з учнями про неповторність української мови, про необхідність очищення її від русизмів, розвитку красномовства.



















  Між учнями 4-х класів було проведено інтелектуальну гру "Мовний крос". У нелегкій боротьбі перемогу здобула команда 4-Б класу. Всі учасники показали себе ерудованими та кмітливими.

Також четвертокласники долучился  до Всеукраїнського диктанту національної єдності.














Слова росли із грунту, мов жита.
Добірним зерном колосилась мова.
Вона як хліб. Вона мені свята.
І кров’ю предків тяжко пурпурова.

  Саме ці слова Ліни Костенко стали епіграфом до літературної виставки «Розцвітай же, слово, і в родині, і у школі», на якій бібліотекарі Н.Г.Агеєнко, О.М. Кабушко представили нові надходження дитячої літератури до шкільної бібліотеки. Також учні ознайомилися з творчістю літераторів Полтавщини. З особливим інтересом діти гортали книги письменників Лубенщини – Володимира Малика, Ольги Хало, які працювали вчителями в нашій школі. 
  Не забувайте! Рідна мова – це не тільки форма життя, але й духовна скарбниця, в яку народ безперервно вносить свій досвід, гаму свого розуму та почуття.
Олена Захарченко, президент школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар