пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

Я - дитина і маю права

 15 листопада в 4 –А класі відбулася година спілкування на тему «Я-дитина і маю права». Молодші школярі дізналися про свої основні права й обов’язки та навчились захищати себе. Також діти детально ознайомились із законами, які їх оберігають. У цьому їм допомогли «Конвенція ООН про права дитини», Конституція України та « Декларація прав дитини».
  Консультанти розповіли учням про виховання, навчання та розвиток дітей в інших державах. А також ознайомили четвертокласників із трагічними сторінками історії та епохами, коли права дітей були сильно обмеженими й зазнавали жорстоких утисків. Потім учні перевірили свою згуртованість, працюючи в групах. Для них провели дивовижну вікторину - «Пошта казкових героїв». Діти читали листи від різних персонажів, вгадували їхні імена, а також самі визначали, які права було порушено. Окрім того, юні розумники самі визначили коло своїх обов’язків перед державою та в родині.
  Школярі корисно провели час, зробили власні висновки, поспілкувалися та висловили свої думки й переконання. І тепер кожен з них може з упевненістю сказати: «Я - дитина і я маю права».

















Класний керівник 4-А класу Дацюк А.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар