середа, 8 листопада 2017 р.

Відродження духовності

   В Указі Президента України Петра Порошенка №580 від 13.10.2015 « Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» зазначено «брак духовності й моральності в суспільстві».
 26 серпня 2016 року Президент  видав указ №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації», в якому  було рекомендовано необхідність проведення наукових конференцій, семінарів, інших наукових та просвітницьких заходів з нагоди цієї дати. Реформація - це повернення до біблійних істин . Це внутрішній процес, що призводить до духовних змін, які в свою чергу впливають і змінюють суспільство. Це пошук правди, що в повній мірі відкривається у Святому Писанні. Біблія - це історичне й літературне джерело знань. Це книга про створення світу й людини, про її гріхопадіння й спасіння через Ісуса Христа. Символічно, що за  25 років Незалежності України  президенти кожного разу давали клятву у вірності своєму народові на Пересопницькому Євангелії, якому вже 455 років.
   Позашкільним навчальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавською обласною малою академією наук учнівської молоді» був проведений  літературний конкурс «Біблія в моєму житті».
   Метою конкурсу, оголошеного в березні 2017 року, була активізація духовного виховання молодого покоління через реалізацію творчого потенціалу в есе «Біблія в моєму житті».
  Творчі роботи виконували випускники 11-А класу Дендеберя Ольга та 11-Б класу Кисіль Тимофій (науковий керівник Горбенко С.М.), учні 10-А класу Ємець Владислав (науковий керівник Корніяченко Л.І.), Кошова Єлизавета (науковий керівник Кошова С.П.) .
 Взагалі на обласний конкурс надійшло 70 робіт. Голова журі, кандидат психологічних наук, доцент кафедри філософії,історії та педагогіки Полтавської державної аграрної академії Антонець Марина Олександрівна на святкуванні 500-річчя Реформації в театрі М. Гоголя 31 жовтня 2017 року відзначила трьох переможців та нагородила цінними подарунками. ІІ місце посіла Дендеберя Ольга, нині студентка Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка. Також були відзначені творчі роботи Кисіля Т., Ємця В. та Кошової Є.

 Учитель зарубіжної літератури Горбенко С.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар