четвер, 29 листопада 2018 р.

Пам’яті мільйонів

 Минуле століття пронеслося над Україною страшним голодомором 1932 –1933 років, який був наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору голодом, тобто геноцидом. За антиукраїнською спрямованістю та масштабністю застосування, голод 32-33 рр. виявився найжахливішою зброєю масового знищення та соціального поневолення селянства, якою скористався комуністичний режим в Україні.Указом президента В.А.Ющенка було запроваджено День пам’яті жертв голодоморів, який щороку відзначається в четверту суботу листопада.
 Пам’яті тих, хто загинув від голодомору 1932 – 1933 років, присвячено було захід, який підготувала й провела 29 листопада для старшокласників учитель української мови та літератури Корніяченко Л.І. разом із учнями 9-10-х класів.
 Розпочалося дійство танцювальною композицією у виконанні Косенко Інни (10-Б). Ведучі Пилипенко Анна та Овраменко Єгор(10-Б), історики Бабак Владислав (10-Б) та Щербак Євгенія (9-Б) розповіли про страшну трагедію ХХ ст. 







Поезії читали Миронов Андрій (5-Б), Колісник Карина, Коваленко Катерина(9-А), Захарченко Анна (9-Б), Бережна Катя(9-В) , Ірклієнко Владислав, Оріховський Денис, Панова Марія (10-Б). Касьяненко Анастасія (10-Б) поділилася спогадами про страшну трагедію прабабусі, які та залишила у своєму щоденнику. Також демонструвалися відеокліпи про Голодомор 1932-1933 рр., які відшукали Левчук Анна та Пробало Андрій (10-Б). Бібліотекар школи Агєєнко Н.Г. підготувала виставку книг «Голодомор 1932-1933 рр.». Усі присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто не вижив у страшні роки. 












  Щиро сподіваємося, що наша зустріч старшокласників не залишила байдужими. 
Учитель української мови та літератури Корніяченко Л.І. 


Немає коментарів:

Дописати коментар