понеділок, 26 листопада 2018 р.

16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА


25 листопада стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». У школі вона почалася з розміщення в коридорі інформаційних матеріалів, чому саме в ці дні вона проходить: 
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
29 листопада – Міжнародний день захисників прав жінок.
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом.
2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства.
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
5 грудня – Міжнародний день волонтера.
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
10 грудня – Міжнародний день прав людини. 
Також запропоновано поради дітям і батькам поради, як діяти у випадку булінгу та роз’яснено, що це таке. 
Традиційно класні керівники провели інформгодини. А органи учнівського самоврядування започаткували заходи щодо недопущення проявів насильства в учнівському середовищі, вихованні дітей з повагою до інших та себе і власного здоров’я. Учениці 10 -Б класу Пилипенко Анна та Павліченко Євгенія провели змістовні уроки з основ здоров’я у 6-х класах. У цікавій формі розповіли, що таке йододефіцит та цукровий діабет, а також наголосили на заходах профілактики. Діти із задоволенням відповідали на запитання, доповнювали один одного і в результаті отримали гарні оцінки і гарний настрій.



 Відбулися лекції лікарів шкірвендиспансеру Кочергіна А.М. та гінеколога Кметь Т.І. для учнів 9-х класів з переглядом тематичних фільмів, які вчили старшокласників уникати ризиків для здоров’я, говорити «ні» шкідливим звичкам, поважати себе та оточуючих. 


 ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар