вівторок, 6 листопада 2018 р.

Екскурсія на метеостанцію

 Шостого листопада учні 4-Б, 4-В та 4-Г класів нашої школи відвідали метеостанцію, що знаходиться у місті. Діти познайомилися з роботою працівників станції та дізналися багато нового про методи і прийоми спостереження за погодою. 
 Черговий працівник розповіла учням про нелегку працю метеорологів. Ця станція працює 24 години на добу безперервно більше 100 років. Не припиняла своєї роботи і у воєнні часи. 
 Метеорологíчна станція - установа, що проводить метеорологічні спостереження. До її складу входить метеомайданчик, на якому розташована більшість приладів, що фіксують метеоелементи, та приміщення, в якому встановлюється барометр, барограф та ведеться обробка спостережень. Одержані на метеостанціях дані кодують і надсилають до метеорологічних центрів. 








 Учні дізналися, що є прилади, якими вимірюють висоту снігового покриву, температуру ґрунту на поверхні та на глибині 25 см, висоту хмар, тривалість сонячного сяйва. Потім ці дані обробляються і через мережу інтернет передаються у Київський гідрометеоцентр, де разом із даними інших метеостанцій служать основою метеопрогнозів. 






На метеостанції є: 
· термометр для виміру температури 
· барометр для виміру тиску 
· гігрометр для виміру вологості повітря 
· анемометр для виміру швидкості вітру 
· флюгер для виміру напрямку вітру 
· опадомір для виміру опадів 
З цими приладами та їх роботою ознайомили дітей працівники метеостанції. Екскурсія була дуже цікава і повчальна.







 Можливо, хтось у майбутньому виявить бажання стати метеорологом та приносити користь людям. 
Тимошенко Л.Г.,класовод 4-В класу

Немає коментарів:

Дописати коментар