пʼятниця, 2 листопада 2018 р.

Хеллоуїн

31 жовтня відзначають всесвітньо відоме свято - Хеллоуїн. 

 Історія виникнення Хеллоуїна йде своїми коренями в глибоке минуле, ще до стародавніх кельтів, але свято не загубилося в багатовіковій історії, незважаючи навіть на те, що спочатку його відзначали 13 травня. Згідно традиціям, його продовжували і продовжують святкувати англійці, шотландці, ірландці. З часом Хеллоуїн і легенди про нього поширилися по різним державам і зуміли прижитись в нашій країні. Не дивлячись на те, що у нас з'явився Хеллоуїн не так вже давно, святкують його з жартами і весело, особливо він полюбився молоді. Головним чаклунським атрибутом свята є гарбуз, а народ одягає на обличчя маски, переодягається у різні костюми відьом, чаклунів, скелетів, будинкових привидів і розважається до ранку. 
 У наш час вважається, що свято Хеллоуїн символізує собою перемогу життя над смертю, у зв'язку з цим люди і переодягаються в моторошні костюми, щоб, так би мовити, налякати самим смерть, тобто показують всім виглядом, що смерті не бояться. У часи ж язичництва, коли рік ділився на зиму і літо - цей день вважався сакральним. Кельти вважали, що їх головний бог - Сонце, потрапляє з 1 листопада в полон на весь зимовий період до князя тьми і головному володарю царства мертвих - Самхэйну. Згідно стародавнім легендам, вважалося, що вночі 31 жовтня стираються всі межі, відкриваються двері зі світу мертвих у світ живих, і душі неприкаяних померлих відвідують своїх рідних та близьких. Вся темна сила також виходила зі свого потойбічного царства, як правило, перетворюючись або вселялася в різну домашню худобу, котів, кішок. 
Для згуртування та більш здруження учні 2- В класу, на чолі з учителем Буторіною Оленою Миколаївною відсвяткували свято Хеллоуїн в кафе «Friends». Вразила програма свята – досить продумана та розрахована саме на певну вікову категорію. 










Надзвичайно професійно підійшли організатори до оформлення зали. Діток очікували веселі та страшні аніматори, цікаві конкурси, проводились майстер класи по виготовленню маски на Хеллоуїн, танцювали запальні танці та флешмоби, грали в ігри, розмальовували діток аквагримом. Дуже цікавим був майстер-клас по намалюванні своєї картини на млинцях. Діти отримали багато яскравих вражень , було весело та цікаво!







Сподіваємось, що такі свята стануть традиційними у нашому класі та зможуть додати яскравих емоцій в життя наших дітей. 

Голова батьківського комітету класу Спиця Ю.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар