середа, 21 листопада 2018 р.

День Гідності й Свободи


 З нагоди відзначення Дня Гідності й Свободи 21 листопада у школі проведено літературно-музичну композицію для 8-10 класів. Ведучі Колісник Карина, Бережна Катерина та Коваленко Катерина розповіли про події листопада 2013 року: про відмову уряду підписувати угоду з ЄС та протести, які прокотилися Україною і закінчилися Революцією Гідності.       







Вони читали поезію про те, чому люди різного віку і професій спільно вийшли на акцію непокори. Про перші смерті, зокрема про загибель Сергія Нігояна. Переглянули відеоролики хронології подій на Майдані та той, у якому Нігоян читає поезію Т. Шевченка незадовго до смерті. Пісня «Мальви» у виконанні Аношкіної Інни у супроводі Косенко Інни та Павліченко Євгенї посилила відчуття втрати героїв Майдану, яких ушанували хвилиною мовчання. Орленко Арсен, Хоменко Данило та Василенко Катерина виконали під гітару хіт того часу «Воины света». 








 Але захід мав оптимістичний фінал, адже ми віримо у зміни на краще, не могли такі жертви бути марними. Рядки поезії: 
В моїй Україні немає кордонів!
І море, і сонце, Дніпро, терикони,
Карпати зимою в засніжених шапках,-
Моя Україна! Люблю її! Крапка! – 
засвідчили віру в мирне й щасливе майбутнє України. Пісня «Благослови» у виконанні Міценко Марії у хореографічному супроводі дівчаток 5-6 класів, які виклали наприкінці прапор України, стала яскравим закінченням урочистостей. 






ЗД з ВР Огарьова Л.М. 

Немає коментарів:

Дописати коментар