четвер, 27 квітня 2023 р.

Вивчаємо історію рідного краю разом із професіоналами

 27 квітня старшокласники нашої школи (учні 9-В, 10-Б, 10-Г, 11-Б класів) поринули у цікавий світ минулого рідного краю. Уявну подорож Лубнами провела науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Стеллецького, чудовий професіонал – Сафронова Тетяна Григорівна, яка люб’язно погодилася прийти до нас на гостини.
  Це була неймовірна зустріч, яка перенесла учасників у м. Лубни ХІХ – поч. ХХ ст. Діти дізналися багато цікавих фактів з історії рідного міста. 
Тетяна Григорівна розповіла про: розвиток аптечної справи на території Лубенщини, найстарішу будівлю міста (нині приміщення фінансово-економічного коледжу, а в ХІХ ст. – духовне училище), Лубенський гусарський полк, чоловічу гімназію та метеорологічну станцію при ній, перший приватний музей на теренах України в с. Круглик та його засновницю – Катерину Скаржинську, проблему доріг та неймовірну історію про засушеного крокодила… Розповідь супроводжувалася переглядом світлин. Зустріч пройшла, як кажуть, на одному диханні та викликала в учасників позитивні емоції.
 Щиро дякуємо Тетяні Григорівні за можливість зайвий раз переконатися, що Лубни, то «крутезне місто з надзвичайним минулим».
Учитель історії Олена Больбот.

Немає коментарів:

Дописати коментар