пʼятниця, 14 квітня 2023 р.

Математична квест-гра "Ігри розуму"

 Математичні ігри потрібні не для того, щоб розважати учнів, а щоб викликати в них прагнення до подолання труднощів. Захоплені цим процесом, діти не помічають, що навчаються, пізнають, запам’ятовують нове, розвивають творчу уяву. Навіть найбільш пасивні включаються в гру з величезним бажанням.
  Математичні ігри об’єднують навчання і гру, працю і відпочинок. Вони розвивають математичні здібності, кмітливість, логічне мислення, зміцнюють пам’ять.
 З такою метою 12 квітня учні 5-х та 6-х класів взяли участь у захопливій квест-грі. Команди, змагаючись, складали різноманітні фігурки за допомогою танграму, розгадували головоломки, виконували завдання на уважність. За допомогою кодувальної таблиці розшифрували вислів відомого вченого Галілео Галілея : «Математика – це мова, на якій написана книга природи».

   А також у цей день учні 5-Б класу поринули у віртуальну подорож областями України. Розв’язуючи завдання на обчислення десяткових дробів, діти дізналися про мальовничі місця нашої країни: галявину крокусів та долину нарцисів на Закарпатті, Бузковий Гай у Полтавській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар