пʼятниця, 21 квітня 2023 р.

Вітаємо переможців Х Всеукраїнського турніру юних натуралістів

  19-21 квітня у Києві відбувався заключний (очний) етап Х-го ювілейного Всеукраїнського турніру юних натуралістів в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді. Заявку до участі подали 86 команд, завдання виконали 56, а у фінал вийшло 9 команд з Бучі, Житомира, Вінниці, Немирова, Запоріжжя, Полтави, Конотопу, Хмельницького й Лубен - учасники гуртка «Біологія» Лубенської філії Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» під керівництвом Білана Руслана. Учні 10-х класів нашої школи: Васільєва Марія, Станіслав Олександр, Граудул Вероніка, Москаленко Юлія, Жабинська Єлизавета та Назаренко Валерія (ЗОШ №3, 9 клас) – вибороли ІІ місце у фіналі турніру, поступившися лише 1 балом команді-переможниці.
 Турнір відбувався в два етапи. Спочатку змагалися 3 команди в трьох групах (нашими суперниками були дуже сильні команди з Конотопа й Запоріжжя). Діти за жеребкуванням побували в трьох ролях: доповідачами, опонентами і рецензентами. Оскільки ми набрали однакову кількість балів із запорізькою командою ХНА, вихід у фінал довелося виборювати доповіддю, тему якої витягли жеребкуванням. Її блискуче представив Станіслав Олександр. 

У фіналі суперниками були команди нашої команди «Біологічна катастрофа» «Версаль» (Житомир) та «Чемпіони» (Вінниця). І журі, і команди-суперники з півфіналу, і керівники інших команд не переставали висловлювати під час гри заключного туру своє захоплення знаннями, ерудицією, умінням вести дебати, апелювати опонентам, ґрунтовною розробкою кожного питання нашої команди.
Переглянути пряму трансляцію змагань можна за посиланням:

Сам турнір і строге журі вимагали глибоких знань з фізики, біології, хімії, астрономії, екології, що виходять далеко за межі шкільної програми. Упродовж двох місяців гуртківці готувалися до турніру: розбирали питання, складали, наприклад, власні проєкти подорожі на Марс, створювали презентаційні матеріали, проводили досліди.
 Велику допомогу у розробці матеріалів до кожного питання турніру надали учениці Байбарак Вероніка і Семенова Ярослава та учитель фізики Марія Силаєва. Керівник та члени команди нагороджені грамотами Міністерства освіти і науки України та цінними призами. Так тримати! Подальших перемог!
Окрім самих змагань, діти мали пішохідну екскурсію центром столиці і знайомство та спілкування з однолітками з різних куточків України, які, незважаючи на воєнний час, зібралися на турнірі. Усі хочуть миру, нашої перемоги і змагань без сирен і тривог. СлаваУкраїні! З такими дітьми її чекає світле майбутнє.

Заступник директора з ВР Людмила Огарьова

Немає коментарів:

Дописати коментар