вівторок, 11 квітня 2023 р.

Кмітливість, наполегливість , креативність - тиждень математики триває

 У рамках тижня математики сьогодні відбувся конкурс серед учнів 8-х класів «Шанс». Учасники продемонстрували не тільки знання математики, але й кмітливість, наполегливість, креативність.
 Організатори конкурсу поставили за мету показати, що математика супроводжує нас протягом усього життя. Навіть в дрібницях. Учасники й глядачі конкурсу тепер точно знають, що в лютому може бути п’ять понеділків, а «периферія» (частина області, моста, розташована далеко від центра) грецькою мовою означає «коло». Пригадали прислів’я, які містять числівники та давньоукраїнські одиниці вимірювання. ..
 У запеклій конкурентній боротьбі перемогу здобула команда 8-А класу.
 На наступному етапі тижня математики Склярова Л.Л. провела зі своїми учнями урок-практикум під відкритим небом.
  Учні 9-11-х класів урок геометрії провели на шкільному подвір’ї. Усі класи було поділено на три групи, кожна з яких працювала над проєктом по благоустрою школи і пришкільної ділянки. Темами проєктів були: «Вартість роботи по укладанню тротуарної плитки в дворі школи», «Вартість роботи по облаштуванню квітників та зелених газонів», «Вартість роботи по утепленню фасаду школи». Виконавши необхідні вимірювання стін, розмірів подвір’я, клумб і газонів та використовуючи сервіси замовлення послуг, діти змогли порахувати вартість робіт по своєму проєкту.
  Діти виконували непросту задачу: перспективний план подальшого облаштування шкільного подвір’я. Реалізацію цього завдання ми побачимо в недалекому майбутньому!


Немає коментарів:

Дописати коментар