понеділок, 16 квітня 2018 р.

Вчимося досліджувати світ

 Проектна діяльність – нині одна з найперспективніших складових освітнього процесу, тому що створює умови творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції, які на Раді Європи були визначені як основні в ХХІ столітті: полікультурні, мовленнєві, інформаційні, політичні та соціальні. Самостійне здобування знань, їх систематизація, можливість орієнтуватися в інформаційному просторі, бачити проблему, приймати рішення відбувається саме через метод проекту, який ефективно застосовують учителі початкових класів нашої школи під час проведення уроків природознавства.
 З метою формування дослідницьких навичок молодших школярів у паралелі 3-х класів був проведений конкурс на кращий освітній посібник – лепбук, тематикою якого стало дослідження метеликів в природі. Працюючи в творчих групах, діти зібрали безліч цікавої інформації про життя й розмноження найдивовижніших комах. Узагальнюючи свої дослідження, третьокласники, під керівництвом учителів Степури Т.А., Погрібної А.М., Тимошенко Л.Г.,Крістіян Т.О., створили власноруч незвичайні книги та проявили креативність, творчість для оздоблення сторінок важливих знань про навколишній світ. 












Такий вид роботи сприяв розвитку в учнів комунікативних навичок, умінь працювати в різноманітних групах, виконувати соціальні ролі (лідера, виконавця, посередника і т. ін.). Кожна група юних дослідників була нагороджена адміністрацією школи Грамотами за активну участь у пошуковій роботі під час створення неповторних навчальних посібників. 

Заступник директора з НВР А.В.Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар