вівторок, 24 квітня 2018 р.

Подорож Україною

 З 19 по 22 квітня учні 10-А класу подорожували Західною Україною. Перша зупинка була у Львові, який запам’ятався чудовою архітектурою, запахом кави та смаком шоколаду. Гуляючи вулицями цього міста, відчували любов і тепло, приязне ставлення городян, і не хотілося покидати його. 
 Наступна станція - Чернівці, столиця Буковини, батьківщина О. Кобилянської та Ю. Федьковича. Вузенькі бруковані вулиці, незвичайна архітектура (бані румунської церкви ніби покручені), розквітлі сакури. Але найбільше вразив Чернівецький університет – нічого красивішого я не бачила до цього часу: полив’яна черепиця на даху у вигляді орнаменту, башти з об’ємними хрестами, скульптури, мармурові зали. А позаду - університетський парк, у якому квітують магнолії, тюльпани, нарциси, гіацинти. 













Наступна зупинка - Хотин. Невеличке чепурне містечко, знамените своєю фортецею на березі Дністра. Затамувавши подих, оглядали ми з висоти фортечного муру урвища, побували в підвалах зі старовинною оборонною та наступальною зброєю. Було відчуття, ніби час зрушив і ми опинилися в далекому минулому, коли лави польської та турецької армій розбилися об неприступні стіни Хотина, вкриті візерунками із магічним охоронним значенням. 








 У останньому пункті подорожі - Кам’янець-Подільському – нам пощастило потрапити на відкриття туристичного сезону з концертом та видовищним парадом мотоциклів. Втома не завадила нам обходити усю фортецю від підвалу до найвищої вежі: велич давньої споруди вражала, обіцяючи таємницю за кожним поворотом. Тут були і розваги, які збереглися з давніх часів: стрільба з лука, виготовлення сургучевих печаток та виробів з глини власноруч. Саме в цій фортеці знімали сцени знаменитих «Трьох мушкетерів». 








Крім того, вражало, як органічно поєднується в центрі міста старі та сучасні споруди. Скрізь безліч скверів, парків, фонтанів, клумб та незвичайних скульптур: фігура туриста, метелик, величезна парасолька тощо. Погода під час усієї мандрівки була тепла й лагідна. Ми скуштували безліч усяких смаколиків, скупили масу магнітів та сувенірів для подарунків рідним. І дуже не хотілося, щоб ця подорож добігала кінця, хоч усі встигли скучити за рідним містом. 
Гончаренко Уляна, учениця 10-А класу.

Немає коментарів:

Дописати коментар