пʼятниця, 20 квітня 2018 р.

«Обережно: водойма!»

 Вода є не тільки джерелом життя, здоров’я та задоволення, але й джерелом небезпеки для життя людини. Зазвичай гинуть ті, хто порушує правила безпеки на воді. Вода не любить людей недисциплінованих і незнаючих та карає тих, хто нехтує правилами спілкування з нею. Щорічно безліч людей гине на водоймах, приносячи страшне горе своїм рідним і близьким. Мова не про стихійні лиха, коли водна стихія обрушується на людей і людські та матеріальні втрати відбуваються не з вини людини. Йдеться про загибель людей через власну необачність або по незнанню основ поведінки на воді і біля неї (на березі, на плавзасобах).
    У рамках Тижня безпеки життєдіяльності та Місячника з ОП та БЖ 20.04.2018р. в 5-В класі, класний керівник Лисак А.М. разом з медичною сестрою школи Конько Л.М. провів класну годину - «Обережно: водойма!». Метою було: познайомити учнів з правилами поведінки біля водоймищ, на воді. Вчити учнів дотримуватись цих правил, розвивати навички надання допомоги потерпілому біля водойм, виховувати безпечну поведінку біля водойм.
 Під час заходу класний керівник розповів учням про:
1) загальні правила поведінки на воді і біля води;
2) якщо ви помітили, що хтось тоне, потрібно….;
3) а що робити, якщо тонеш ти?.






Потім медична сестра провела дуже цікаве практичне заняття з навичок надання допомоги потерпілому біля водойм.







По закінченню обговорювали різні життєві ситуації.






Для допитливих - факти з книги рекордів Гіннесса: в листопаді 1974 року в Галвестоні, штат Техас, США, була відкрита меморіальна дошка глухонімому рятувальнику Лерою Коломбо (1905-1974), який з 1917 року до кінця свого життя врятував від загибелі на водах біля острову Галвестон 907 чоловік.
Лисак А.М.,класний керівник 5-В клас



Немає коментарів:

Дописати коментар