вівторок, 3 квітня 2018 р.

Тиждень природничих дисциплін

 2 квітня в Лубенській ЗОШ №2 розпочався Тиждень природничих дисциплін. Мета його проведення - підтримати і посилити інтерес учнів до предметів, виявити свою творчість, підприємницьку поведінку, комунікативність, культуру спілкування, уміння застосовувати наявні теоретичні знання з наук природничого циклу у різних життєвих ситуаціях. Девізом Тижня є слова Роберта Вудворда, лауреата Нобелівської премії: «Своїми знаннями я зобов’язаний тільки самому собі». Відповідальними за проведення заходів з хімії, географії та біології учителі- предметники: Волошина І.В., Удовченко В.І., Білан Р.О., Москаленко Т.В.
 У фойє школи було організовано виставку стінгазет, ілюстрацій і плакатів на різноманітні теми, що стосуються природничих наук. Особливо цікавим для молодших школярів виявилось демонстрація навчального хімічного обладнання. 












Учитель хімії Волошина І.В. з метою розвитку інтелектуальних і творчих здібностей школярів, серед учнів 7-х класів провела інтелектуальну гру «Сходинки до хімічного Олімпу». Добре продумана та організована гра створила бадьорий настрій та позитивний емоційний фон. Учасники показали свої теоретичні знання та практичні вміння з хімії. За підсумками гри переможцями стала команда 7-В класу, 7-А та 7-Б розділили друге місце.


У 9-х класах проведено усний журнал «Крим - невід’ємна частина України». Учні разом з учителем географії Удовченко В.І. проаналізували наслідки військової анексії Росією Кримського півострова. Звісно, ми не можемо вплинути на ситуацію з Кримом, але не повинні бути байдужими до його долі.







 У вівторок учнів 9-х класів чекала цікава розважальна гра-вікторина "Хімічні елементи та речовини" під керівництвом учителя хімії Волошиної І.В. 
  Учасники команд отримували різні завдання і "хитрі" вправи, виконавши які вони могли відгадати назви хімічних елементів та речовин,хімічні визначення. У ході цієї гри, учні на високому рівні продемонстрували вміння працювати командою, активно та творчо долучатися до виконання поставлених задач. У результаті наполегливого протистояння команда 9-А класу зайняла перше місце, 9-В - друге, 9-Б - третє.


 Третього квітня у стінах нашої школи відбувся майстер-клас «Виготовлення власноруч дивовижного метелика». Цей захід було проведено, для учнів третіх класів, у рамках тижня природничих наук . На початку заняття учні переглянули відеоролик. Третьокласники із великим захватом працювали над створенням метеликів. Кожен міг використати насіння для декорування виробу. У творчому арсеналі були такі «палітри» для метелика: кукурудза, горох, соняшникове насіння. Майстер-клас відбувся у формі «моделювання». Учитель та одинадцятикласники-помічники виступили у ролі «консультантів» проекту, та організували самостійну роботу учнів третіх класів. Через співтворчість і співпрацю школярі із цікавістю виконували завдання. Можна із упевненістю сказати, що метод такої роботи учнів в малих групах спрацював на «відмінно». Найголовніші вимоги майстер-класу було досягнено: презентативність (відеонаочніть виконання), ексклюзивність (дотримання індивідуальності у завданні), умотивованість (активна творча діяльність кожного щодо створення «метелика»), інноваційність (нестандартний підхід заняття у формі майстер-класу). Особливою гордістю уроку були самі учні, адже вони показали свої найкращі риси: кмітливість, творчість, комунікативність, здатність працювати у групах.










Цього дня з учнями 8-х класів під керівництвом учителя географії Удовченко В.І. проведено науково-практичну конференцію «Метод проектів у вивченні природничих наук». Доведено до відома учнів розробка таких проектів, які можуть завершитися науково-дослідницькими роботами. Так із своїм проектом «Висачківський соляний пагорб: його утворення та вивчення» виступив учень 7-Б класу Зеленюк Андрій, а вже свої науково-дослідницькі роботи презентували учні старших класів. Андрущенко Євгенія виступила з роботою на тему «Вісь Воєйкова та її вплив на кліматичні умови Лубенщини», Захарчук Сергій - «Созоологічна оцінка болотного масиву Оржицького гідрологічного заказника». Дуже зацікавила школярів робота учениці 11-А класу Кошової Єлизавети, яка є призером обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт «Вивчення опорно-лесових розрізів поблизу села В’язівок Лубенського району».



Учителі кафедри природничих наук

Немає коментарів:

Дописати коментар