неділя, 1 квітня 2018 р.

Весна іде – красу несе


  Ось і закінчився ще один тиждень експериментальної програми НУШ для 1-х класів під назвою «Весняні свята. Великдень» 
 Цього разу учні 1-Г класу дізнавалися, як святкують прихід весни, знайомилися з народними традиціями зустрічі цієї пори року та святкування Великодня. 
 Завдяки роботі з лепбуком «Весна», діти розширили свої уявлення про сезонні зміни цієї пори року, навчилися називати первоцвіти, згадали назви перелітних птахів, які першими повертаються навесні, дізналися як правильно саджати рослини та доглядати за ними. 















 Багато уваги було приділено й українському фольклору: учні відгадували загадки, опрацьовували прислів’я та приказки, читали вірші про весну, слухали та обговорювали повчальні  оповідання. 

 А створення розповідей за допомогою картинок та обговорення різних ситуацій неабияк вплинули на розвиток мовленнєвої активності першокласників. 









  Завершився тиждень чудовим майстер-класом із виготовлення магніту з фетру «Великоднє диво», метою якого було поглибити знання дітей про писанку, як символ Великодня, розкрити цінність цього унікального витвору. 

 Майстер-клас провела мама одного з учнів нашого класу, рукодільниця та справжня майстриня хенд мейду Нагорна Наталія Петрівна. Після цікавої розповіді про Великдень та історію писанки, діти виготовили чудові магніти-писанки, які оздобили мальвами, калиною, листочками барвінку та іншими традиційними українськими символами зробленими з фетру. 
 Наприкінці кожен отримав свій маленький Великодній шедевр і безліч позитивних емоцій. 
















Класовод І.Ю.Смаль


Немає коментарів:

Дописати коментар