вівторок, 30 травня 2023 р.

Екскурсія до пожежно-рятувальної частини

  Загасити багаття або палаючий рушник на кухні може кожен з нас. Але коли трапляється біда - справжня пожежа, хто ж допоможе? Звичайно ж, пожежники. Вони займаються не тільки гасінням пожеж, але ще й їх попередженням. 
 30 травня учні  9-Б класу, відвідавши  Лубенське районне управління ГУ ДСНС України у Полтавській області, мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення  про небезпечну роботу рятувальника, про способи гасіння пожеж, рятування людей, тварин та майна; побачити на власні очі механізм і будову та устаткування гаража з пожежними автомобілями.
Ромний Павло Андрійович, лейтенант служби цивільного захисту, фахівець групи оперативного реагування, розповів дітям, як їх загін реагує на сигнал тривоги та як від швидких і  злагоджених дій залежить життя людей.
Як же відбувається чергування пожежної бригади? Як швидко рятувальники реагують на сигнал тривоги? До якого поверху може дістати пожежна драбина? Дев'ятикласники в превеликому захопленні ставили безліч запитань рятувальнику, фотографувалися поруч з технікою.
Також діти мали змогу відчути себе справжніми вогнеборцями, примірявши пожежні шоломи і сівши за кермо пожежних спецавтомобілів.


Живе спілкування з героями-рятувальниками викликало у кожного великий емоційний підйом і яскраві враження. Діти ще раз переконалися, що професія пожежного є дуже відповідальною, цікавою і героїчною. Адже той, хто рятує життя людей, заслуговує найвищої поваги!
Дякуємо співробітникам 18 державної пожежно-рятувальної частини, а особливо Ромному П.А. за таку захоплюючу і пізнавальну екскурсію!
Ірина СЕМЕНОВА ,класний керівник 9-Б класу

Немає коментарів:

Дописати коментар