вівторок, 16 травня 2023 р.

Творчість -шлях до успіху

 «Творчість дітей – глибоко своєрідна сфера їхнього духовного життя, самовираження й самоутвердження, у якій яскраво виявляється індивідуальна самобутність кожної дитини. Цю самобутність неможливо охопити якимись правилами, єдиними й обов’язковими для всіх», – писав В.О.Сухомлинський.

 Дитяча творчість – діяльність дитини, у процесі якої вона створює якісно нові для самої себе цінності. Вони мають і суспільне значення, тому що необхідні для всебічного розвитку особистості дитини і як наслідок для розвитку суспільства. Інколи діти створюють речі, які мають справжню естетичну цінність та є творами мистецтва.
 Заняття творчістю допомагають розвивати художній смак і логіку, сприяють формуванню просторової уяви. Крім того, у дітей удосконалюється дрібна моторика рук. Творчі заняття не тільки розвивають фантазію, але й розвивають у дитини різні практичні навички.
 З 17 квітня по 5 травня 2023 року в дистанційному форматі проходила обласна виставка-конкурс декоративно-ужиткового мистецтва. На виставку було подано 148 робіт вихованців гуртків закладів позашкільної освіти, учнів закладів загальної середньої освіти Полтавської області. Серед них і робота Онуфрієвої Вероніки, учениці 6-А класу нашого ліцею.
 Вероніка представила картину « Несе Галя воду» в номінації «Художня вишивка». За умовами конкурсу, необхідно було не тільки виконати роботу, але й захистити її. Тому відзняли відеоролик, тривалістю 5 хвилин, у якому талановита дівчина розповідає про послідовність, особливості виготовлення картини, презентує власні результати праці. Вероніка чудово представила свою роботу.
 Журі оцінювалася техніка виконання, оригінальність, ступінь емоційного впливу.
 І ось довгоочікуване оголошення результатів. В Онуфрієвої Вероніки – ІІІ місце!
 Вітаємо юну мисткиню та бажаємо продовжувати розвивати свої таланти й здобувати нові перемоги.

Тягній Л.В., вчитель технологій

Немає коментарів:

Дописати коментар