четвер, 18 травня 2023 р.

Квест до Дня вишиванки «Вишиванка – символ України»

Вишиванка — символ Батьківщини,
Дзеркало народної душі,
В колисанці купані хвилини,
Світло і тривоги у вірші.


 Українська народна вишивка — унікальне явище духовно-матеріальної культури нашого народу. Упродовж тисячоліть у народній вишивці знаходили і знаходять відображення думки і настрій людини, що її творила.
 Споконвіку українці свято шанували одяг, а особливо вишиту сорочку. Наші пращури вірили, що вона захищає людину не лише від негоди, а й від ворожих стріл. Вважалося, що сорочка, яка прилягає до тіла має магічну силу, тому є оберегом людини.
 Нас, українців, по вишивках і чарівних рушниках-оберегах упізнають в усьому світі.
18 травня для учнів 9-Б було проведено квест «Вишиванка – символ України». Діти побували на 5-ти станціях : "Музична", "Майстерня", "Історична", "Винахідницька" та "Мистецька".
 На кожній з них, виконуючи цікаве завдання, пригадали кольорову гаму українських народних вишиванок, розташування за регіоном по візерунку, значення в житті людини, закарбоване у прислів’ях і приказках; віднаходили відповідність між орнаментом та його описом; творили власні дизайнерські ескізи і пізнавали історію своєї рідної країни. 
 Вишиванка - як молитва, особливе вбрання, в якому хочеться мріяти, в якому чіткіше уявляється своє коріння і в якому чіткіше відчувається відповідальність за майбутнє.
 Ми всі дуже красиві у своїх вишиванках. Давайте одягати цю вишивану красу - у знак єдності, підтримки, любові. На нас дивиться весь світ і в цю мить весь світ милується нами! Світлого настрою у вишитий день!

Ірина СЕМЕНОВА, класний керівник 9-Б

Немає коментарів:

Дописати коментар